Fűtőcsarnokok gazdaságos fűtése az energetikai átállásban

24. március 2023
A KÜBLER csarnokfűtési rendszerek kiállítási standja
ISH23 - A KÜBLER világelső multi-energiás infravörös fűtési rendszere nagy népszerűségnek örvend a vezető vásáron Frankfurt am Mainban

Ludwigshafen, 2023. március: Hogyan lehet a csarnoképületek fűtési kihívásait kezelni az energiafordulat során? A kérdésre adott válasz számos vásárlátogatót inspirált, és reményt adott a 65%-EE pragmatikus, technológiailag ésszerű és ugyanakkor nagyon gazdaságos megoldására. A 12.1 B19 csarnokban a nagy hatékonyságú infravörös fűtőberendezések innovációs vezetője három úttörő világújdonságot mutatott be: FUTURA, FUTURA cool és MAXIMA E-Hybrid.

"Sok csillogó szemet láttunk, amikor bemutattuk a multi-energia rendszerünket" - mondja Thomas Kübler, a csarnokfűtésre specializálódott KÜBLER alapítója és ügyvezető igazgatója. A hatékonysági megoldások magas szintű fűtési és üzemeltetési kényelme, párosulva a megújuló energiák iránti nyitottsággal és a csarnokvilágítás egyetlen készülékkel való lefedésének lehetőségével, mindez rendkívül érdekes gazdasági feltételek mellett, sok érdeklődőt késztetett arra, hogy felfigyeljenek rá. Egy lelkes látogató:
"Végre egy olyan megoldás, amely a valóságon alapul, és mégis ösztönzi az energetikai átmenetet."
A KÜBLER a szaniter-, fűtés- és klímatechnikai ágazat vezető nemzetközi szakkiállításán három világújdonságot mutat be a szakmabelieknek:

FUTURA - a multi-energiás infravörös fűtőberendezés

A FUTURA multi-energiás infravörös fűtőrendszer nem véletlenül kapta a nevét. Az úttörő fűtési rendszer különböző energiaforrásokkal üzemeltethető, hiszen az új generációs fűtési rendszerek H2 és elektromos áram mellett mindenféle gázzal (földgáz, (bio)LPG és biogáz) is képesek üzemelni. A keverék pedig változtatható. Ahol a megújuló alternatívák még nem állnak kellőképpen rendelkezésre vagy még nem gazdaságosak, ott a bevált energiaforrások a szénmentes jövő felé vezető hídtechnológiaként biztosítják az ellátás biztonságát. Minél "zöldebb" lesz az energiaellátási infrastruktúra, azaz minél több zöld villamos energia vagy zöld hidrogén vagy mindkettő elérhető és megfizethető, annál inkább nő ezek részaránya a fűtésben, és ennek megfelelően csökken a gáz aránya. Ennek a rugalmasságnak köszönhetően a KÜBLER világújdonsága már most a dekarbonizáció felé vezető, beruházásbiztos utat jelöli ki azzal az előnnyel, hogy a hőt mindig a leggazdaságosabb formában biztosítja.

"Ma még senki sem tudja, hogyan fog alakulni az energiapiac. A FUTURA esetében ez nem számít. Mert függetlenül attól, hogy a zöld hidrogén vagy az elektromos áram határozza meg a jövőt, ez a fűtési rendszer mindkettőre képes, és (bio)gázzal is áthidalja a szakadékot."

A zöld fűtés rendkívül gazdaságos az ipar, a kereskedelem és a helyi hatóságok számára. Az akár 70 százalékkal kisebb fogyasztással mindkét fél jól jár: a vállalatok és a környezet is. A KÜBLER e világújdonsága mögött hét szabadalom, köztük két új alkalmazás áll. A "Made in Germany" mérnöki fejlesztés és kutatómunka kiváló példája.
Még az ISH-n történő piaci bevezetése előtt a világújdonságot a Rajna-vidék-Pfalz SUCCESS 2022 rendezvényen "Innovatív klímavédelmi technológia" címmel ismerték el, és jelölték a német innovációs díjra.

A FUTURA nem csak energetikai nyitottságáért és hatékonyságáért kapta a kitüntetést. Először fordult elő, hogy a csarnoképületek fűtési és világítási funkcióit egyetlen rendszerben egyesítették.

"Végül is semmi sincs közelebb a csarnok mennyezetéhez, mint a fény",

mondja Kübler. Az energiatakarékos LED-modulok a két végén lévő két sapkán 500 lux alapvilágítással kiváló minőségű fényt és fáradtságmentes munkakörülményeket biztosítanak. Végmodulonként egy vagy két lámpával ellátott változatok is kaphatók. Ez biztosítja, hogy a különböző belmagasságú helyiségek ideális megvilágítást kapjanak. A világítási hézagok - például a fűtetlen csarnokzónákban - különálló lámpaelemekkel is lezárhatók. Létezik lámpatestek nélküli változat is, különösen az energiatakarékos felújításhoz. A fűtés és a világítás kombinációja azonban nagy gazdasági előnyöket kínál, különösen új csarnoképületeknél, függetlenül azok használatától. Ennek oka, hogy a 2 az 1-ben világelső például felére csökkenti a tervezéssel és kábelezéssel járó munkát és költségeket.

FUTURA cool - Fűtés, hűtés és világítás csarnokokban

A FUTURA cool egyszerre három funkciót egyesít. A KÜBLER ezen innovációja nyáron hűtést biztosít, télen pedig a valószínűleg leghatékonyabb hőteljesítményt zöld vagy bevált energiaforrásokból. Mindkettő modern LED világítással kombinálva. Ez a KÜBLER K+F csapatának intelligens fejlesztési munkájának, intelligens vezérlési technológiának és a hőszivattyúk modern generációjának eredménye. Lenyűgöző SEER-értékkel. Hogy az ipar és a kereskedelem is hozzájárulhasson az energiafordulathoz - megfizethető, gazdaságilag életképes és fenntartható módon.

"Az a tény, hogy a különböző energiaforrásokat vegyesen vagy önmagukban is lehet használni egy készülékben, rendkívül felhasználóbaráttá és rugalmassá teszi az új multi-energia fűtőberendezéseket."

MAXIMA E-Hybrid - nagy hatékonyságú IR-technológia plusz elektromosság

A KÜBLER a MAXIMA nagy hatékonyságú termékcsaláddal szintén a szén-dioxid-mentesítés útját egyengetik. A MAXIMA a kiváló hatékonysági értékek mellett mostantól MAXIMA E-Hybrid néven intelligens továbbfejlesztésként is elérhető. Az új E-Hybrid változat is képes a zöld fotovoltaikus vagy hálózati villamos energiát energiaforrásként hasznosítani. Természetesen H2-képes is. A nagy teljesítményű, nagy hatékonyságú termékcsalád a széles modellválasztékáról és a különösen gazdaságos és környezetbarát fűtési üzemmódjáról ismert. Az átmeneti időszakban metánnal, folyékony gázzal vagy biogázzal is üzemeltethető. Ami a meglévő rendszerek üzemeltetőit érdekelni fogja: Az E-Hybrid változat egy intelligens utólagos felszerelési készlettel egyszerűen és költséghatékonyan utólag is felszerelhető.

Senki sem tudja, hogyan fog alakulni az energiapiac. A FUTURA, a FUTURA cool és a MAXIMA-E-Hybrid esetében ez nem számít. Függetlenül attól, hogy a zöld hidrogén vagy az elektromos áram határozza meg a jövőt, ezek a fűtőberendezések mindkettőre képesek - plusz (bio)gázra. Ezek a világújdonságok GEG-konformak és energiasemlegesek. Nem számít, hogy a jövőben melyik közeg és milyen áron lesz elérhető.

A 154 országból érkező 153 734 látogatóval és 54 országból érkező 2025 kiállítóval (562 Németországból, 1463 külföldről) az ISH nem volt olyan jól látogatható, mint 2019-ben (amikor mintegy 190 000 látogató és 2532 kiállító 57 országból találkozott Frankfurtban) a világjárvány miatti négyéves szünet után. Németország után a legfontosabb látogatóországok közé tartozott Hollandia, Olaszország, Franciaország, Svájc, Belgium, Kína, az Egyesült Királyság, Lengyelország, Ausztria és Törökország. A nagyfokú elégedettség azt mutatja, hogy megérte az utazásuk. A Messe Frankfurt által végzett felmérés szerint 94 százalékuk úgy érezte, hogy elérte a vásár céljait, és 96 százalékuk elégedett volt a kiállított tárgyak kínálatával. A látogatók 52 százaléka az ágazat gazdasági helyzetének javulására számít.

1) És a világ új multienergiás infravörös fűtőberendezései mögött álló csapat is pozitívan nyilatkozik. Thomas Kübler:

"Örülünk, hogy innovációinkkal hozzájárulhatunk az energetikai átálláshoz, és olyan megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, amelyekkel beruházásbiztos, funkcionális és megfizethető módon képesek uralni nagy épületeik fűtési igényeit."

Várjuk a kiadványt. A sajtóközlemény + képek letölthetők az alábbi linken: https://www.kuebler-hallenheizungen.de/wp-content/uploads/2023/03/MI_ISH_2023_Bilanz.zip

Minden, amit az energiatakarékos csarnokfűtési rendszerekről a gyakorlatban tudni kell
Az energiatakarékosság nagy kérdés - minden ágazatban. Ha szeretne véget vetni a nem hatékony fűtési rendszereknek, akkor útmutatónk pont az Ön számára készült!
Kérjen ingyenes útmutatót
Ez is érdekelheti Önt
  • A német kormány 2024-től 65 százalékban megújuló energiát akar. "Megkaphatja" - mondja Thomas Kübler, a ludwigshafeni KÜBLER GmbH alapítója és ügyvezető igazgatója. A csarnokfűtésre specializálódott cég az ISH-n mutatja be legújabb fejlesztéseit és világújdonságait. Három olyan rendszerről van szó, amelyekkel a vállalatok pénzt takaríthatnak meg, és kivehetik a részüket az energiafordulatból.
  • Ludwigshafen. A KÜBLER munkatársai 30 éve elkötelezettek a környezetvédelem iránt. A csarnokfűtési rendszerek vezető gyártója a kezdetektől fogva az energiatakarékosságra, a CO2-csökkentésre és a fenntarthatóságra összpontosít. Most a KÜBLER 1000 fát adományoz a környezetvédelemért.
  • A régi csarnokfűtési rendszer túl sok energiát fogyaszt, túl sok CO2-t bocsát ki, és egyre megbízhatatlanabbá válik. Jó okok arra, hogy végre nekilássunk a fűtéskorszerűsítésnek, és a régi rendszert korszerű, energiahatékony rendszerre cseréljük. A költségek azonban magasnak tűnnek, és gyakran ódzkodnak tőlük. Pedig ma már léteznek alternatív megoldások, amelyek gazdasági szempontból is nagyon érdekesek lehetnek.
  • Ez csak egy kis szegmens, de nagy jelentőségű: az energetikai átállásról szóló jelenlegi vitában az ipari épületeket elhanyagolják. Németországban az épületállománynak mindössze két százalékát teszik ki. Ugyanakkor az épületekhez kapcsolódó energiafogyasztás és a kapcsolódó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának mintegy 15 százalékáért felelősek. A jelenlegi épületenergetikai törvény (GEG) azonban az ipari épületeket ugyanúgy kezeli, mint a [...]
KÜBLER csarnokfűtési rendszerek
Tegyük meg együtt a következő lépést
Minden terem más és más. Több mint 30 éves vállalati múltunkkal alig van olyan követelmény, amely idegen lenne számunkra. Ügyfeleinkkel együtt valósítottuk meg a megfelelő megoldásokat. Ha Ön készen áll arra, hogy gazdaságosan bevált fűtési koncepciókat valósítson meg csarnokában, akkor a legjobb helyen jár.
Szervezzen konzultációt most
Kérjen útmutatót most